Brixen

Brixen 2014

Wandelen in de Alpen

BRI-2014-DSC03241

Al jaren is Oostenrijk voor ons wintersport land nummer 1. Knusse dorpjes, grote aaneengesloten skigebieden en lekker eten. Al tientallen keren zijn we in Oostenrijk s’winters geweest, maar nog nooit in de zomer.
Het Alpenland is zeer geschikt als wandelbestemming, maar wat ons altijd tegen houdt, is het weer.
Dit jaar brengen we daar verandering in en spontaan besluiten we een weekendje in Oostenrijk door te brengen.
Het is dinsdagavond, tijdens het koffie drinken komen we op het idee om naar Oostenrijk af te reizen.
Er is best aardig weer voorspeld dus waarom ook niet? We wachten tot laatste moment, het weer checken en vertrekken… om in de regen te wandelen hebben we echt geen zin in.

Donderdagochtend checken we het laatste weerberichten en die zien er goed uit. Goed wandelweer voor de komende paar dagen. We reserveren een kamer en om 10.00 uur springen we in de auto. Negen uur later zijn we al op de plek van bestemming.

BRI-2014-DSC03258

De Oostenrijkse bergroutes zijn afwisselend. Het prachtige netwerk van paden met verschillende moeilijkheidsgraden biedt de mooiste wandelervaringen voor iedereen.
Onze keuze valt op de omgeving van de Wilde Kaiser. Het gebied, waar we afgelopen winter ook geweest zijn.
Voor de eerste wandeling, kiezen we een panoramische route van 13 km, van Ellmau naar Söll.
Het is prachtig, zonnig weer! De hoogste berg in de omgeving, de Wilder Kaiser is vanuit de verschillende plekken goed te zien. De markante rotspieken van het Wilder Kaisergebergte zijn het symbool van de regio.
Het bergtreintje van Ellmau, breng ons eenvoudig midden in de Oostenrijkse bergen.
Dankzij het heldere weer kunnen we ver kijken. Beneden zien we knusse dorpjes, blauwe meertjes en veel grazende schapen en koeien. Onderweg genieten we van adembenemende panorama’s.
In één van de berghutjes die dit gebied rijk is, gaan we lekker lunchen.
Wat is het hier mooi en rustig. We genieten van vrijheid in de bergen, de stilte, prachtige uitzichten en het zonnige weer.

BRI-2014-DSC03315

De volgende dag staat een route langs de Hintersteinersee op het programma.
Het meer ligt boven Scheffau en is één van de mooiste bergmeren van Tirol.
We lopen de route met de klok mee en dat houdt in dat we eerst door het bos lopen en dan via de asfaltweg weer terug. Het brede pad vanaf de parkeerplaats gaat al snel vrij steil omhoog. Dit is even pittig, maar het is slechts een kort stukje. Het pad loopt verder langs de oever. De oever is hier zeer steil, zodat we weliswaar niet aan de rand van het meer lopen, maar hoog er boven. Hier en daar hebben we tussen de bomen door een prachtig uitzicht over het blauwgroene meer.

BRI-2014-DSC03442

Het bospad gaat een beetje op en neer, maar het is geen zware wandeling. Halverwege gaan we afdalen om steeds dichter bij het meer te lopen. Het uitzicht op het blauwgroene meer en het schitterende rotsmassief is prachtig!
We lopen tussen de mooie Alpenweiden en het meer. Er zijn hier ook een enkele schiereilandjes te zien.
Het is al weer een mooie, zonnige dag dus aan het eind van de asfaltweg zien we een heleboel mensen die een lekker dagje aan het water door brengen.
Het meer ziet er zeer uitnodigend uit om in te gaan zwemmen, maar we hebben besloten om nog meer van de omgeving te zien.
Een ritje in de auto en lekkere picknick staat ook op onze lijst.
Een paar uur later wordt erg donker en begint het te regenen.
Terug in het hotel gaan we lekker de sauna in.

Ondanks dat ons verblijf heel kort was, hebben we erg genoten van mooi weer, prachtige panorama’s en lekker eten. We hebben ons voorgenomen om vaker in de bergen te gaan wandelen.

Voor meer foto’s klik hier